Gästabud, trädgård och glass

Tänk att man kan bli så barnsligt glad och lycklig ibland. För en så enkel och inte speciellt märkvärdig grej. Jag hittade dvd med senaste Ghostbuster filmen. Nu saknar nu bara den filmen med kvinnliga Ghostbuster. Och billigt med. Det var 2 dvd 99 kr. Så det blev denna Ghostbuster och tecknade Robin Hood. Har redan hunnit se mitt stora fynd 3 ggr. Resten av familjen rullar med ögonen haha

Vad var det jag sa, va? va? Jorå jag känner lössen på gången. Hälge har varit här. Natten till i fredags. Jorå. Har slitit och dragit allt vad han förmådde i äppelträdet med tidiga äpplen. Full med trasiga äppelgrens-snuttar på marken och massor med blad från äppelträdet över gräsmattan samt hur mycket fotspår som helst. Jag visst det , jag visst de att han skulle komma. Men har i skrivande stund inte kommit tillbaka. Han brukar komma tillbaka, om jag då har plockat upp äpplen i skottkärran. Så äter han ur den och låter bli äppelträdet. Nu har jag/vi en kamera riggad mot skottkärran för att se i om Hälge kommer tillbaka i skumrasket.

I helgen var vi till Söderköping. Gästade Dockans camping fre-sön. Det var Söderköpings Gästabud denna helg. Älskar det.  Vi lyckades få en himla bra plats ganska nära kanalen. Och goa grannar fick vi med. Trevliga och rätt så pratsamma. När vi höll på att dra fram markis, matta osv, stod där en äldra dam helt plötsligt bredvid mig med en tårta. Nästan en halv. Dom hade fått en hel tårta av ett sällskap längre bort som firade någon slags födelsedag. Nu hade dom mumsat och inte orkade mer. Så dom undrade om vi ville ha halva. Lite kul. Vår fredagsmiddag hade jag gjort klart hemma. Det blev fläskytterfilé i senapssås med färskpasta. Bara langa ner i kastrull och värma på plats. Så praktiskt.

Vi promenerade från camping in till Söderköping city typ. Det var en bit men det gick riktigt bra. När vi kom fram gick vi förbi Smultronstället. Ingen kö, flera bord lediga. Ja, det gick ju inte att gå förbi så var det ju bara. Så var den ”lunchen” fixad haha. Jag valde en Jamaica (citron- och kokos- och romtryffelglass med citron och chokladkräm). Toppad med grädde, kit kat strössel och en skumboll). Och jag vill lova att jag blev mätt. (kvällens middag blev korv som vi grillade med färdig potatissallad. Allt medtaget hemifrån.

Försökte hålla någorlunda vettigt avstånd hit och dit.  Det gick väl sisodär emellanåt. Men var flitig med att sprita och tvätta av händerna i alla fall. Fin marknad med skön stämning. Mycket att se och handla. Allt från smitt (det fanns en smed där) till tyger och allt annat som hör till. Underbart. Inte tingeltangel som gärna smyger sig in. Underhållning av olika slag. Till exempel Telge Glimma. Dom är alltid lika underbara.

Som alltid besökte jag min favoritförsäljare. Korps. Kan inte motstå och slinka in och handla där. Dom hade 2 tält så det fanns mycket att glo på där. Och lite kom jag ut med.

Vi hade tur i alla fall. Fredagen och hela lördagen fram till ca kl 18 var det uppehåll. Sen började droppa. I omgångar oskadde de och regnade det rejält. Typ ösregnade de. Och fortsatte så hela natten. Så vid kl 9,30 på söndagen gav vi upp och kuskade hemåt i regnet. Ingen ko på isen. Vi var mer en nöjda med helgen ändå.

Japp, ena änden av rosenrabatten har blivit omåttligt populär bland en del av traktens katter. Den änden där det saknas en ros. Det grävdes upp en ros där som hade gett upp. Och vi skall gräva ner en ros som nu står i syrenen, och försöka få den att trivas. Men har inte kommit dit än. Då står ju jorden fri, bara på våren kommer det blommor där. Och detta tycker vissa katten e helmys. Har ruttna på att skotta bort kattbajs där ifrån. Så ny sprider jag kaffesump där regelbundet. Så doften av kaffe skall ligga som en hinna över marken. Och det har faktiskt gett effekt.

Det blev en del lök i alla fall. Trevligt. Har haft dem stått i solen, skakat osv. Men fick vid flera tillfällen sätta galler över. Skattmaffian, ungdomsgänget, kom på besök. Jag fick plocka lök över hela innegården efter varje besök. Som slutkläm slogs dom om mina gummerade trädgårdshandskar.  Såg rätt kul ut när två skator står och drar i varsin sida en handske, och 3-4 skator hoppar runt dem och tjattrar.  En parantes. Det finns förresten några små ursliga lökar kvar i en låda. Där den inte riktigt gillade läget. Så dom skall ju upp med.

Hittade färgad ljung till bra pris. Och slog till. Kände för att piffa till utanför ytterdörren. Där satt vår/sommarens blommor kvar och var tvärvissnade.

Trädgårdsdojor på, då är jag lycklig, säger bara det. Så underbart. Tänk om jag han ägna mig mer åt det. En önskedröm

Plockat en del plommon. Som jag sagt förut, det är mycket plommon i år. Men dom vill ruttna på trädet tyvärr. Men en del kan jag nog få och göra sylt på. Får passa sig och inte äta för många. Man kan lätt bli körig i kistan.

Var på en shoppingrunda ihop med diverse ärenden. Och fick ett kanonnapp på willys. Purjolök, plommon, nektariner, massa vitlök, persilja, vindruvor, jordgubbar, hallon, blåbär, rödlök, koriander hmmm, bananer, spetskål osv. samt enormt med citroner. Kände mig riktigt lycklig. Blir nästan euforisk vid sådana här lyckokast.

Jag satte genast en sats med citronsaft. Den förra börjar, eller har tagit slut. Och den går ju som smör här. Ja gör den som bekant lite syrlig, med mindre med socker.

Hade tomater från förra veckans fynd som behövdes tas omhand. Gjorde tomatsallad, och kokade krossade tomater. Just krossade tomater går åt en hel del hos oss. Och på så här sett har vi fått ner kostnaden på det betydligt.

Rev en del citroner på skalet, för att spara till att göra citronpeppar framåt. När man vill ha till ny sats citronpeppar, är det inte alltid jag får tag i citroner just då. När jag rivit bort skalet, blir citronerna rätt hårda snabbt. Så dom pressade jag ut saften på. Vi dricker ju mycket citronvatten på detta bygge. Ja, citrus överlag är poppis här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *