Tips och trix rengöring, djur och mota objudna gäster

Detta inlägg innehåller annons-länkar för adlibris, Åhlens och Vetzoo

Nu har jag nog handsprit och våtservetter i varje handväska, bil och varje vrå nu. Tvättar händerna som en tok. Så jag mina handeksem tagit fart. Men ren om händerna är jag. Och ultranoga med hygien, och tjatar hål i huvudet på ungdomarna. Och dom är rätt duktiga faktiskt. Handdukar som man torkar händerna på i kök och badrum, byter jag varannan dag. Och gett bort/delat med mig av handsprit, när till exempel mina gamla föräldrar varit utan. Lämnat i påse på deras dörr, efter som vi inte får ses i dessa tider. Till och med en grannes tonårsdotter, som frågade, när jag mötte henne, om jag hade handsprit på mig. Och det hade jag, så då halade jag upp en flaska ur min ficka på jackan och spritade hennes händer.

Jag älskar böcker, främst om sådant som går att odla eller äta i någon form men även annat slinker med. Är lite periodare på olika ämnen kan man säga. Men jag handlar oftast på Adlibris. Sitter i soffan med fötterna skönt upplagda på rums-bordet, surfandes på datorn. Snabbt och enkelt, och kan varmt rekommendera. Gå in på länken nedan och se vad ni kan hitta för kul för just er just nu.

Här kommer en annonslänk

https://track.adtraction.com/t/t?a=736793223&as=1477126216&t=2&tk=1

Frilade jordgubbsplantorna från visset. Så nu är det bara att växa. Jag har börjat vattna diverse odlingar med lakvatten från bokashin. Utspätt förstås. Gratis gödningsmedel kan man säga, men man får vara försiktigt så det inte blir för starkt. Då kan dom dö.

Bakade lite glödhoppor igen. Denna gång till min mor och far samt ett gäng som jag kunde frysa in

Så då har man avverkat påskhelgen då. Målade lite ägg på egen hand tidigt på påskaftonsmorgonen, när bara jag var uppe. Det blev en enkel middag med ägg, skinka, lökpaj, skinkjansson, köttbullar, sill och potatis.

En butik/ställe som jag gillar skarp är Åhlens. Och ständigt återkommer till. Dom har det mesta kan väl säga. Just nu har dom dessutom en del rea såg jag när jag på tidigt morgonen skrollade runt lite. En hel del skor bland annat. Men myyyyycke annat med

Här kommer annonslänk

https://track.adtraction.com/t/t?a=1136856392&as=1477126216&t=2&tk=1

På påskdagen blev det en tripp med grannfamiljen (i var sin bil naturligtvis) till Kolmården igen. Mycket frisk luft och bra avstånd till alla. Blåsigt som attan, solen tittade fram lite lite mot slutet av dagen. Men väldigt skönt trava runt-väder kan man säga. Hyggligt glest med människor. Så man fick sin egen plats utan att få någon inpå sig. Men visst fanns det dom, som det alltid finns, som inte verkar fattat det där med att hålla avstånd. Och som ser sura ut när man påpekar detta. Men snälla tänk. Vi knatade runt från 10,30 till 16,00. Hade fika med oss som vanligt. Så trippen kostade mest bara bensin och en var sin glass. Och glass blir tyvärr inte billigt när man är 5, tyvärr. Eftersom vi har årskort till parken så var den kostnaden klar. Och det var bara dom som hade årskort som kunde boka plats. Begränsat antal platser/inträden per dag om jag fattade det rätt. Djuren var pigga och alerta. Allt var naturligtvis inte öppet. Men tillräckligt många tyckte jag. Och bara att promenera var ju skönt.

Jag/vi har ju som bekant husdjur. Ovälkomna spindlar javisst. Men främst en katt. Som till stora delar är Norsk Skogskatt men också en del Sibiriskt katt har jag nyss fått veta. Att konka mat och katt sand mm är rätt tungt, det vet alla som gjort det. Så även jag. Jag beställer oftast från Vetzoo. Så in i vassens bekvämt och skönt. Så gör som jag om ni vill slippa konka och bryta rygg

Här kommer annons länk

https://track.adtraction.com/t/t?a=1139817006&as=1477126216&t=2&tk=1

Nu har jag spritt ut kaffesumpen vid lådorna. (inte fin om den handen, men man är ju tvättbar. Så nu vore de väl sjutton om lådorna inte skulle få var ifred. När jag ändå var i gång, så strödde jag ut aska runt hela odlingen. För att motverka sniglar förhoppningsvis. Det har funkat förut, och hoppas att det funkar i år med. Men regnar det, får man göra om det hela. Askan har stått i en plåthink i några månader för säkerhet skull. Och askan kommer från öppna spisen. Och där är bara trä från eget eldat.

Rengjorde ”skinkstället” med sockerbitar. Fastbränd senap. Det gick alldeles utmärkt som vanligt. Men visst, det gick åt några sockerbitar. Och som sagt, använd inte snabbsocker. För det är värdelöst. Utan hårt bitsocker ska det va. Sen diskar jag föremålet med diskmedel och vatten för att få bort sockerkletet.

Brukar alltid blanda min egen glasögonputs. Nu hade putset tagit slut och jag tappat bort lappen med exakta blandningen. Så det blev blandning på fri hand. Vatten, t-röd samt diskmedel. Och hepp, det funkade. Jippi.

På samma linje. Rengöring av vattenkokaren. Jag lever i område med mycket kalkhaltigt vatten. Därav solkig vattenkokare. För att göra rent vattenkokaren använder jag mig av citronsyra. Fyller upp vattenkokaren med max vatten, sen strör jag ner mellan 1 – 2 msk citronsyra. Och låter koka upp. När kokaren stängt av sig. Så sköljer jag ur den. Och så var det klart.

En humla på besök i vårt kök. Jag fångade in den och släppte ut den. Så vacker

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *