Skogtur, bakning och trädgård

Var ute i skogen halva igår med en släkting. Det var inte riktigt meningen att det skulle bli så länge.  Men dels var det så himla skönt och så gick vi lite fel här o där. Haha. Sånt e livet. Det gör vi 2 ofta när vi bevistar skogen tillsammans. Det finns så mycke att prata om och kolla in. Balla stenar, häftiga träd, fantasifulla buskar. Gissa bajset och mycke annat. Upp och ner för berg. Över det som en gång varit lite våtmark, men nu var knastertorrt. Stana till och kola in lite myror. Fika på en sten osv. Så härligt. Tyvärr hade jag ett par usla gummistövlar som klämde. För en gång skull sprang vi inte på massa djur. Annars kan man ibland både få se hare, rådjur, hjort eller älg. Det finns även gott om vildsvin. Men dom ser man väldigt sällan. Och det skall även finnas lodjur i området. Men av dem ser man inte mycket röken av. Jag har mest sett spåren. Något annat som jag knappt såg spåren av på denna skogstur var svamp. 4 torra som uslingar/gul kantarell fick jag med mig hem. Dom får jag väl steka med gul lök och några stänk konjak. Räcker till en macka till mig. Himla gott. Men det fanns en hel del blåbär. Och det finns fina förutsättningar för att det skall finnas lingon framåt. Vi hittade ett träd som med lite fantasi, som såg ut som en dinosaurie. Jag kanske har tittat för mycket på Jurassic Park- filmer??

Nu har en del av tomatplantorna börjat blommor. Då finns det hopp alltså. Inga plantor är så speciellt herre gösses stora. Mer små och knubbiga. Dom flesta av dom blommar faktiskt nu. Det är kul. Speciellt när man har lagt ner tid att pyssla om dem. Köpte här om dagen 2 st krukor med gräslök och satte ner ihop med dom andra ruggarna i pallkragen, efter att ha klippt av dem till matlagning. Gräslök kan man aldrig få för mycket av. Dillen växer så det knakar nu. Funderar på om jag skall börja vittja den redan och frysa in. Förra året väntade jag o fick jag tyvärr löss på dillen så då kunde jag inte ta reda på någonting. Men i år har jag gott hopp.

Nu har näten blivit bli uppmonterade bakom bönplantorna (fick hjälp med det) Så dom kan få klättra fritt. En del av bönorna slänger iväg små trådar och tar ett stadigt tag i det som finns närmast och blåhåller sig fast där. Hoppas nu att dom gör det i nätet i stället. Rödbetorna har satt fart. Mycket blast. Man får hoppas att det finns något under i jorden. Ser fint ut i alla fall.

Grusplanen har blivit rensat från diverse små grönt. Nu har även denna grusplan blivit sladdad med en trädgårdtraktor med galler dragande efter sig. Med stenplattor på. Det blev så himla fint.  Jag stod bredvid och såg på. Pekade lite ibland. I övrigt var jag inte så himla delaktig, måste jag nog erkänna. Men nu har jakten på inköp av Ölandstok påbörjats. Som skall planteras som en häck jäms med denna grusplan. Ägnade hel del av förgår kväll till att kolla runt på priser, färger och så vidare. Och vad kom jag fram till? Inte ett dyft suck. Vilken färg ska vi ha? Ska vi blanda färger? Eller en färg? Hur många? o.s.v.

Efter middagen, som bestod av ugnsgratinerad kassler med ris,  var det dags för att pyssla om grödor mm. Har ju samlat rejält med vatten när det har regnat. Så det har jag jättenytta av nu. Känner mig rik. Och man kan väl säga att det blir lite styrketräning med allt spring med alla kanorna. Men attans vad snabbt myggen hittade till dessa tunnor, tyvärr. Tycker ändå att jag håll rörelse i tunnorna.

Kvällsaktiviteten i kväll efter vattning, blev bakning av filmjölkslimpor. Hade filmjölk som behövde tas om hand, som började sjunga på sista versen så att säga. Hittade ett enkelt recept på nätet. 4 ingredienser + smaksättning. Den ena smaksatte jag med riven morot (som började se lite tråkig ut) och den andra smaksatte jag med lingonsylt. Provsmakning gjorde vi kl 00,00. Gott så in i vassen. Gott så man nästan blir salig i själen.

Kan inte låta bli att avsluta med en bild på smultron, dessa härliga, underbara bär

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *