Hackig semester, vildsvin, gk o trädgård

Lite kort semester, närmare bestämt 12 dagar i hackig form detta år. Men men, så kan det vara ibland. Första dagarna på denna kortis, bar det ner till Ullared. Vi blev 4 som åkte, en tonåring tvärvägrade. För första året. Det är bara spela spela som gäller. Jaja, då fick hen också passa katten! Villkoret. Det blev taget direkt haha utan betänketid.  Allt för att få va hemma o typ spela dygnet runt utan att vi tjatar om ditt o datt. Så det var bar och packa husbilen till nocken. Min lilla hörna av husbilen fram är till synes ganska rörig. Men jag vill ha allt inom räckhåll. Då syns inte allt vid mina fötter haha.

På väg till Ullared, passerar vi Brae hus. Hur många gånger har jag inte fotat detta hus? Ett måste liksom. Hör till att försöka få det på bild i flygande fläng.

Och naturligtvis ett stopp vid Gränna som alltid. Införskaffandes diverse godisar. En klassiker för oss. Lite av ett måste om vi ändå passerar.

Vi har 2 obligatoriska maträtter på vår husbilstripper mot Ullared, men det får bara förekomma en gång per säsong.  Den ena är tortellini på burk. Gräslig i min mening. Men dom andra tycker den är okej. Den åt vi till lunch på parkeringen utanför Grännabutiken.

Den andra rätten är skinka på burk med kall senapssås och pulvermos. Denna är okej för mig. Även om det inte är någon favorit. Den inmundades på kvällen samma dag på Ullareds ställplats. Hör liksom till i stort sett varje år. Och att vi dessutom äter dessa rätter just på samma plats varje år också.

Efter gormet måltiden ovan spelade vi kortspel och monopol. Också tradition.

På morgonen efter gick vi upp 5,30, det förkommer för mig ofta men aldrig för övriga medlemmar av familjen. Men dom steg tappert upp utan knot märkligt nog. Så åkte vi till Ullrad,GK, parkering vid 6-tiden. Väl där åt vi vår frukost på den parkeringen i vår husbil. Varför? Jo det blir fullt ganska snabbt på affären. När vi kom till parkeringen stod det kanske ett par husbilar. Och vi är ute efter en speciell plats på denna parkering. Och japp, vi lyckades få den i år med. Bara något senare var det fullt på parkeringen.

Efter frukosten travade vi sen in vid 7-tiden på varuhuset. Och det var såååå lugnt, inga köer alls. Det var lungt till efter ca kl 12-tiden. Efter vi ätit lunch också. Sen tjocknade till med folk, och då tycker jag inte de e speciellt kul längre. Avskyr att trängas och ha folk tätt om runt mig. Hittade i alla fall lite av varje av vad jag tänkt mej. Jag gick efter min lista som jag brukar. Och köpte dessutom 2 st födelsdagspresentkitt.  Vilket jag blev oerhört nöjd med. Alla blev nöjda och glada. Och vissa saker köper jag på mig för ett år framåt. Kan aldrig påstå att det finns onödiga saker på min/vår inköpslista. Brukar ha kollat upp priser i förväg om det är värt att handla det här eller ej.

Efter butiksbesöket åkte vi till Ullareds camping för natten. Okej camping, lugnt i alla fall. Där blev det grillning och mer kortspel. Gräddade potatisbitar med olja och kryddor i omniagrunkan. (försöker lära mig den)  blev mycket lyckat.

Sen bar det hemåt igen, via Husqvarna och Husqvarna museum. Vi var där förra året med. Ett riktigt roligt museum som ger mig många fina ideér.

Gjorde något som jag velat länge. Vad? Rensa och styra upp min 2 lådor för strumpor mm. Gisses vad skönt. Dom hade helt havererar i sitt innehåll.  När jag nu har börjat rensa i mitt andra boende också som skall avvecklas e de mening, hittade strumpor bl.a. som inte var uppackade. Så nu har jag strump-förbud i inköp. Haha. Ca med hela/använda och ej uppackade, visade sig att jag hade 50 par. Så jag behöver nog inte handla de o lite annat på flera år haha. Det mesta var inhandlat för ca 7-8 år sen.  Katten satt bredvid och kollade på högen med strumpor och på mig, fram och tillbaka. Såg så kul ut. Ja, jag är en riktig ekorre. Så kan det bli när man bor på flera ställen. Ska bli så skönt att slå ihop hela faderutten en dag.

Inte många, men några hallon till blev det. På busken som flyttat in hos björnbären

Till nästa år måste jag ha bättre tomatplantor alltså, Hann ju inte driva upp egna i år, så jag köpte, som jag nämnt förut. Men utdelningen har varit sådär. Lite urslig. Men dom tomater som kommer är däremot goda och fina

Mina minikrusbärsbuskar (dom sattes ju förra året) Nu är dom snart plockbara, dom få som kommer i år. Jajo, trodde jag. När jag här om dagen skulle titta till dem för plockning, upptäckte jag att dom var väck.  Gud vad besviken ag blev. Misstänker fyrbenta bambi eller huliganskatorna.

Röda vinbär har varit galet mycket. Och så vackra

Svarta vinbär blev en hel del med

Det blev en sväng till Grinda Glass utanför Malmköping. Galet god glass. Galet. Glass gjord på deras egna produkter. Så himla gott. Dom sålde andra produkter med. Köpte mjölk och honung

Lite bortskämd katt. Antar att vi inte e ensamma om det.

Ett gäng småtomater förvandlas till sås. Allt inköpt i svinnlådor. Det är galet vad mycket fynd man kan göra i dessa lådor. Om man är beredd att ta hand om och bereda allt direkt vid hemkomst eller dagen efter. Många kulor att tjäna där.

Mina potatiskrukor har jag ju inte visat. Det blev några kilon i alla fall. Otroligt goda.

Pannbiff på kycklingfärs blev det en kväll. Kycklingfärs bladat med sambalolik, paprikapulver, vitlökspulver, salt, peppar. Serverat till pressad potatis och gräddsås.

En av 2 turer sen sist in här och där när jag ändå var på vift. Detta inför nästa vecka. Som jag visste inte skulle bli någon tur alls. Mycket nöjd med mitt kap

På samma tur som ovan frukt/grönsakslådor. Underbar apelsiner att pressa till jos. Äpplen att knapra på innan våra blir klara. Massa persikor och annat. Gjorde som vanligt fruktsallad också. Ingefära fyndade jag med. Dem torkar jag så jag kan gör pulver sen.

Dom blir bara längre och länge, undrar när dom tänker blomma.

Jordärtkockorna växer så det knakar i år igen. Jag grävde aldrig upp och fixade förra året. Så det skall bli intressant och se hur det ser ut i år. När jag skall gräva upp allt när jag flyttar runt det hela.

Ja så har vi min gamla mynda. Gisses amanda, säger bara det. När jag ändå måste gräva upp allt. Så skall jag banne mig sortera sorterna efter bästa förmåga. Så dom går att särskilja. Pepparmyntan är mest aggressiv i sin utsvävning.

Har sparat en del ringblommor för att dom skall gå i frö. Tänkte så jag får egna frön till nästa år.

Samodling mellan ärtor och lök. Verkar bli rätt lyckat. Blomningen av ärtorna var magisk. Sen kom skidorna som nu håller på att mata sig.

Samodling av potatis och bondbönor verkar funka bra de med, syns inte riktigt, men bondbönorna  blommar.

Blev så lycklig när jag såg att johannesört har börjat växa på tomten. Så kul. Behöver jag inte ut och jaga den.

Sen i våras köpte jag fyndpåsar på Lidl med div pelargoner i. Såg lite småvissna men ända rätt okej. Jisses vad dom blivit fina. Ibland lönar det sig att vänta lite och se om man kan fynda.

En lite bildstudie av ett preppat husbilskylskåp. Ölen där är alltid alkoholfri. Varför? Jo vi frikampar oftast, och då kan man behöva flytta bilen. Är man på en camping, är man mer stationerad. Då blir kan det vankas något med alkohol i. Vi har dessutom en kylväska med diverse i. För det händer ofta att vi åker runt är det inte är givet med en affär runt hörnet. Dessutom blir det betydligt dyrare om vi skall spontanhandla hittan och dittan i stället för att preppa från början.

Sen har vi ett litet mini skafferi i husbilen, Preppat upp till tänderna. För alla eventualiteter. Det är väl nästan ända gången jag använder halvfabrikat med någon ordning. (Och sådant är bra att ha i preppinglager med) Gör mycket eget som vi tar med. Men sen har vi sådant som man kan trolla fram på nolltid. Beroende på situation. Ibland händer saker i hundra åttio. Och jag har ingen som helst lust att göra någonting. För trött.  Japp, då kommer halvfabrikat väl till pass. De har jag lärt mig på dessa år, var beredd på allt. Inklusive att det kan bli fler än vad man tänkt sig till måltiden.

På mornarna är jag oftast ensam uppe hemma. Då laddar jag batterierna och pillar runt i lugn och ro. Får ofta väldans mycket gjort då. Som denna morgon för ett tag sen. Jag kokade krosstomat och gjorde risgrynsgröt på en och samma gång.

Vi var en tur ner till Kosta för ett tag sen. Tyvärr prickade vi in dom varmaste dagarna i Sverige. Under två dygn hade vi som max runt 34 grader. Med undantag av graderna var det en väldans trevlig tripp. Vi var till Kosta Safaripark. Såååå härligt alltså

Vi parkerade på en ställplats på kvällen vid viltstängslet. Så vi hade så kallad svinbra tv kan man säga. Vildsvinen sprang inte långt ifrån oss innanför viltstängslet.

På kvällen när vi kom, blev det lite middag och sen satt vi och kurade skymning medans vi glodde på vildsvinen. Men dagen efter löste vi safariebiljett. Det räckte för hela dagen. Vi hann med 5 turer spridda över dagen. Gled runt i sakta sakta mak. Vi fick se alla dom olika djuren utom älgen. Alltså såg vi bison, mufflon, mängder av vildsvin, dovhjort, kronhjort. Jag älskar natur och djur.

Kan verkligen rekommendera denna park, Kosta Safaripark. Vi campade på ställplats som sagt, vid själva safarit, vid stängslet. Disk, toa och duschmöjligheterna var utmärkta. Och så suuuuperfräscht. Det var alldeles nytt. Dit återkommer vi gärna. Vi skulle ha åkt vidare neråt landet sen. Men värmen höll på att ta bokstavligen kål på oss. Så vi tuffade hemåt istället tyvärr. Halvkokta

En av måltiderna när vi campade där vid safarit. Allt var iordninggjort hemma innan vi åkte. Ja, vet inte om vin i plastmugg e så häftigt. Men gott var det. Och praktiskt om inte annars. Allt smakar ljuvligt, när man äter ute tycker jag.

På vägen hem stannade i på Cloettas fabriksförsäljning gott. Kan väl inte tycka att det var superbilligt. Men kul breck. Men att äta choklad i bilen hem som vi tyckte skulle bli gott, glömma det. Allt smalt ju. Så det var bara lägga ner gosakerna i kylbägen, och fortsätta att sippa på halvljummet vatten hem och knapra på hårda karameller istället.

BILD PÅ CLOETTA ENTRE

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *