Slut på uppdraget, och diverse annat

Ja, vad ska man säga. Inget blir som mantänkt sig. Elle rättare sagt mycket blir inte som man tänkt sig. Speciellt inte i år. Året där allt är upp och ner i det mesta. Mitt och någras till, jobbuppdrag spåddes vara till åtminstone till jul. Det vad som mer eller mindre utlovades av vissa. Även om vi alla visste att anställningen förnyades månad för månad. Men icke. Sista september tog det abrupt slut.😪 Detta får vi veta ca 1,5 vecka innan slutdatum. Tråkigt när vi trivdes så bra. Men sånt e livet. Hoppas att det dyker upp något nytt kul. 😀Saken ändras inte för att jag ojjar mig. Jag och en arbetskamrat åkte och åt ”grav-hamburgare” efter sista arbetsdagens slut. På ett nytt blivande hak. Dubbla tunna hamburgare av högrev. Gud vad gott. När jag kom hem satte jag mig och glodde på detta björnbärslöv. Naturens perfektion. Och är så glad över att jag får uppleva detta under av naturen

Så nu är det bara att sätta sig och strukturera och planera om hela tillvaron igen. Fram med block och penna, kalender och exelark. Allt går, även om det stökar till sig ibland. Och innebär en del sömnlöshet, huvudvärk och jag blir lite introvert för ett tag. Men det är då som kreativiteten sätts på prov till sitt yttersta. Hjärncellerna får jobba på högtryck och lite till. Men på någe vis skall jag nog få ihop det någorlunda. 😀 Brukar få det.😁Får väl göra som kissen, ta det lugnt och vänta på att något skall hända.🤣Nä, det är inte min melodi. Bättre att förekomma än att förekommas är mer min grej.

Jag nämnde tidigare att rättikan och svartroten inte växte något vidare, men snygga blommor har rättikan i alla fall, eller hur? Om man skall se något positivt med det hela. Skall väl snart ta upp både rättika och vad jag förmodar är svartrot. Vet ju inte helt säkert om det finns något i jorden som skall föreställa svartrot, vet ju inte hur det ser ut under jorden än så länge. 🙈Det kanske bara e en fånig rottråd eller nått. Får vällan bli en överraskning. Kanske kan jag få en lunch till mig+ en liten, liten lunch? Fortsättning följer. Hoppas att odlingsåret 2021 har mer att leverera.


Björnbären har tagit sig fint vid väggen, även om den bara gav 2 ynka bär i år. Har gott hopp till nästa år. Den är otroligt frodig på sina ställen. Innan hösten är slut skall jag flytta över minst 2 plantor till, till björnbärsväggen. När dessa björnbärsplantor ger bra, blir det stora fina bär. Otroligt vackra att skåda. Mamma björnbär, som bott ute på gräsmattan, har vi grävt upp 2 år i rad. Och det kommer ny planta efter varje gång,

Äppelskörden i år var inte heller den speciellt imponerande. Men naggande god. Jätte god smak på äppeljuicen. Har skurit upp lite och fryst in i klyftor också. Bra till kommande äppelkakor mm. Nu när grannen skaffat bin, hoppas vi på mer äpplen nästa år. Bina har varit väldans verksamma i myntan mm.🍏🍎

Har nu sått persilja på nytt och hoppas på bättre tur denna gång. Samt så sådde jag vintersallad och har väl ett visst hopp där med kan man väl säja. Men jäklans va svårt det var att tag i vintersalladsfrön. Slut, slut och slut överallt. Skulle ha skickat efter, men det blev att jag jagade fysiskt istället. Och ingen verkar veta när dom får in fröna igen. Börjar nästan tro att det är nästa galna grej som folk bunkrar i denna galna tid som vi lever i. Till slut hittade jag 2 påsar att köpa på Nora Handelsträdgård. Jag kastade mig över dom direkt. Sen hittade jag i mina gömmor, när jag kom hem, 2 påsar till. Dom hade trillat ner bakom på ett ställe. Känns skönt men ganska typiskt.

Konfirmation.  Inte kul i dessa tider. Men skulle tydligen genomföras, och skulle kunna genomföras på ett säkert sätt dessutom. Hmmm, jag var inte riktigt nöjd med det hela. Men hade ingen talan, typ.  Och det gjorde den. Vi satt väldigt utspridda i kyrkan, och vi var i stort sett bara föräldrar och bonusföräldrar. Kaffet som var på en bygdegård efteråt, satt vi familjevis. Handspriten var med i handväskan i vanlig ordning.  Jag hade bakat kanel/kardemummabullar till evenemanget. Recept från Saltå Kvarn. Fick myyyyycke beröm för bullarna. Även från oväntat håll. Dom bullarna har väl aldrig fått så mycke hyllning som denna gång. Plötsligt händer det som det står i triss-reklamen……… Undrets tid är inte förbi, typ.

 Jag gjorde lite kolakakor med. Men dom tog jag inte med. Dom åt vi upp här hemma istället. Farliga kakor. Börjar man ta en är man rökt. Så är det för mig i allafall. Ja, resten av familjen mumsade på dom med.

Så var dags att göra mer smör igen. Galet gott kan man lugnt säga. (tack snälla bästisen som jag mig tippset) Och går åt gör det också. 500 g smör, 3 dl neutral rapsolja, nästan 1 dl vatten och 2 tsk flingsalt. Sen vispar jag ihop rubbet till en jämn smet och smakar av. Häller sen upp i burkar och fryser in. Galet bra och galet ekonomiskt faktiskt.

Har nu plockat av alla rabarberna, ja jag gjorde för ett par veckor sen hmmm(det var tyvärr länge sen jag skrev hmmm,) Rabarberna har gett 2 stycken väldans bra skördar. Gjorde sen rabarbersaft samt frös in till rabarberpajer framåt vintern liksom. Tror nog att rabarberna är nog dom som gett mest av allt. Och sköter sig själva dessutom. Har aldrig vare sig vattnat eller gett dem lämplig gödsel. Dom kör sitt eget rejs kan man säga. Men dom är gamla som gatan med. Så det kanske är därför. Bra tant reder sig själv så att säga. haha

En av mina bästa maskiner i köket är juice-maskinen. Älskar den. Gör mycket äppeljuice i dessa tider. Det blir gott till frukost och att frysa in en del. det är gott att göra alla möjliga juicer i den. Det ända som inte e kul är att diska den. Även om den är föredömligt enkel att plocka isär.

Gjorde en rätt så lyckad handlingsrunda här om sisten. Hittade en stor låda med paprikor. Blev så nöjd. Frös in en hel del för kommande matlagning mm.

Hittade en hel del på hyllorna för snart-har-varan-gått-ut-varor. Bland annat hittade jag smörpaket för bara 21,98 styck. Köpte alla paket på hyllan. 4 st, 3 syns på bilden. Det blev lite billiga middagar efterföljande dagar. Det var bra märken med bra innehåll.

Nu börjar det bli lite småkallt att fika ute emellanåt. Men mitt i solen och ingen blåst, lyckades jag en helg få till en lunch iallafall.  Men när solen sen gick i moln blev det lite kyligt igen. Men den stund som var, var härlig och energigivande. okej jag erkänner, när vi skulle dricka kaffe med kaka till, fick jag flytta stol och bord igen. så jag kom i kapp solen. Ser lite lustigt ut att flytta runt. Men vad gör man inte, eller hur?

Äntligen har jag samlat ihop diverse trasig stenplattor och lagt in på bra-o-ha-upplaget. Så nu kan man klippa gräset överallt. Dom har varit utspridda sen vi fixade med gångplattorna vid husgaveln. (viket är ett tag sen, typ) Det blev lite av ett gympass. Dom var inte fjäderlätta precis. Men solen sken och jag gnolade på i maklig takt. Då gick det som en dans.

Lite blommor finns kvar i trädgården, Rosor och några tappra bällisor. Blommar in i det sisat. Bällisorna kan nästan blomma året om har jag märkt. Envisa rackare som inte kräver så mycket. Undrar om det är för sent att plocka rosbladen som är kvar? får fundera på saken.

En lite gräshoppa var på besök. Dom är väldigt vackra på någe vis. Och vilken styrka dom har i sina små smala ben. Denna hade parkerat på räcket utanför ytterdörren. För varje gång jag gick förbi stegrade den sig. Anfall e bästa försvar kanske. Den har så otroligt mycket olika mönster på kroppen. Ett av naturens konstverk. Enda gången jag inte gillat gräshoppor, är när en stor rackare landade i min nacke förra sommaren.

Har varit dålig på att fota maten för denna gång. Livet har gått lite i hundra åttio kan man säja. Men här är en bild på ugnspannkaka i alla fall. Så rackans gott. Till det baconliknande stekfläsk och lingonsylt. mums. Liknar ett bångstyrigt duntäcke.

Och som vanligt, glöm inte att tvätta och sprita händerna, hålla avstånd och visa hänsyn. Och tänk efter en extra gång ❤

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *