Förlorad sladd, grillat och jag tror sommarn har kommit

Detta blir ett avsnitt utan reklam 🙂

Tänk vad en liten sketen j…….. sladd kan ställa till det. När den saknas. Lilla sladden till min systemkamera som kopplar kameran till datorn har fått fötter. Den låg inte i kamera väskan. Blir lika frustrerad varje gång sådant inte ligger på sin plats. Jag kan ha lagt ifrån mig den här någonstans för ögonblicket och sen har något annan tagit den och trott att de e deras. Alternativt städat undan den. (det finns hur mycket sladdar som helst i detta hushåll) Den ligger inte i kamera-ryggsäcken i min lägenhet, det har jag kollat. Detta besvär med att bo på flera ställen. Mycket får fötter och flyttar liksom av sig självt på något jäkla vis. Så jag får väl beställa en ny, fast det svider. Om jag inte hittar en sådan sladd i sina gömmor.

Gisses vad tiden springer iväg. Ligger efter med allt och är jättetrött. Har inte fått bästa ordningen på mina planer och struktur. Tomatplantorna vill inte, kanske chilin kan tänka sig att överleva med lite övertalning. Kanske. Men troligen inte dom heller. Men jag stormtrivs på mitt jobb. Alltid något. Har ett resultat som jag skall nå varje dag ihop med ett team, det gillar jag. Men det skall väl bli ordning på saker och till så småningom här hemma med vad det liter. Men dygnet har ju bara 24-timmar, så det gäller att pyssla och pussla. Jag är optimist. Rom byggdes inte heller på en dag, eller hur? Och det kommer bli ordning igen. Tro mig. Och det känns fortfarande som om jag befinner mig mitt i en film, de här med coronan. Det känns fortfarande väldigt overkligt. Jag vänjer mig nog aldrig.

Den sista tiden har jag gjort flera fynd på mat-svinn-lådor som gjort mig så lycklig. Jag är kanske knäpp, men jag får ett rus när jag gör fynd. Speciellt när jag hittar dessa underbara frukt/grönsakslådor. Med så rackans mycket gått i. Gjorde aubergin-röra bl a. Så gått till grillat. (men gör sig inte på bild) Champinjoner till både grillning samt till pizzor. Massa bananer och annan frukt till mellanmål på jobbet samt till diverse smoothies.

Vid en grillkväll blev jag lite full i skratt. När killarna började summera maten, dvs fråga om allt, bara för att. Dom har lite roligt åt mina fynd/röda priser/reor. Om jag betalt något för helt pris, eller om det var röda lappar på allt? Det enda som var till ordinarie pris var potatisen till potatisklyftorna. Fast dom har jag å andra sidan letat rätt på bästa priset på. Allt annat är köpt med röd lapp eller extrapris. Rörorna är gjorde på ingredienser som också haft röd lapp på sig eller extrapris. Så det blev grillafton för 5 personer till mycket bra pris med andra ord. Till bara en tredjedel av ordinarie pris. Vill lära killarna att man inte behöver köpa dyrt för att äta gott.

Vi är som bekant väldigt förtjusta i grillat, så vi grillar rätt ofta, minst 1 ggr i veckan. Oftast fler gånger i veckan om vi kan. Och vi grillar året om. Grillen står utanför ytterdörren under tak. Tidigare i veckan blev det marinerad fläskytter filé med ugnssteka klyftpotatisar

Gisses vilka helger och veckor.  Full rulle minst sagt. Och mycket har vi fått gjort. Fast inte i den omfattning som jag vill förstås. Är oftast överambitiös. Och nu kallas jag även bullmamma, vad det nu innebär.  Klippt rent runt odlingsramarna (gubben hjälpte mig med stora trimmen) Potatislandet är utökat med någon meter på längden och blivit fräst med jordfräsen (jag grävde utökningen och gubben körde jordfräs) Nu återstår krattning med stålkratta och rensning från sten. Men det får man ju göra hela sommaren tycker jag.

Har satt tidig potatis i 4 hinkar. Men det jag beställde räcker nog till 5 hinkar till haha. Och så har jag försått 6 stycken olika slags bönor. Som nu är utplanterade. Potatisen som blev över, sålde jag till en kompis.

Måste bara visa dom otroligt vackra blommorna på ett träd som blommade för några veckor sen, som står utanför jobbet. Vi brukar gå ut på rasten och sitta bredvid. Vilken skönhet

Lite mysig fika ute för ett tag sen i en vrå där det blåste minst. Blåsten var inte så varm, och när inte solen var framme så blev det en aning ruggigt. Men skam den som ger sig. Vill man fika ute, så vill man.

Äppelträdet med tidig frukt blommade som sjutton. Och i år tog inte någon frös blommorna, så det finns hopp om äpplen i år. Förra året tog ju frosten nästan alla blommor. Äppelträdet som ska bära sena äpplen, var det däremot väldigt sparsamt med blommor på.

Det blev ytterligare en tur till Kolmården, belamrad med picknick, alco-gel, våtservetter. Varför åkte vi denna gång? Jo, dom har fått dit världen största örnar. Jättehavsörnar. Och jag kan lova, dom var häftiga. En satt bra still, den andra flög runt lite och flög mot taknätet. En sådan fågel kan väga runt 9 kg och har en vingbrädd upp till 2,5 meter. Så häftigt att se när den flög.  Rekommenderar verkligen att se dem. Det var värt vartenda steg. Och vi höll oss på behörigt avstånd till andra som sig bör i dessa tider.

Vi träffade även Skalman också, i vårt gäng var en 3-åring med. Hennes lycka över att få se och träffa Skalman går inte att beskriva. Men samtidigt blev hon otroligt blyg när hon skulle fotas ihop med honom, så hennes stora syster fick rycka in som stöd.

Såg en hel del djur, bland annat även ett underbart Lodjur. Detta magiska djur som finns i vår natur runt hörnet, men är attans svårt att få syn på.

Japp, så var det stora ute-tyg-taket till yttre uteplatsen. ”lanchen” haha. En utmaning. För tyget är gistet och väderbitet rejält. Detta är tredje året i rad som jag lagar. Har gett mig fan på att det skall hålla denna säsong med. För till nästa har vi tänkt att bygga ut lillhusets tak ut över hela altanen. Vi har försökt sätta upp det 2 gånger. 2 gånger har det spruckit på nya ställen. Tyget är så skört. Nu har jag lagat det för tredje gången. Tredje gången gillt, eller???? Fortsättning följer på denna front. Vill ju ha upp det till midsommar i alla fall. Eller för hoppningsvis.

Har lyxen att få frukostmacka på jobbet. Känns så himla lyxigt. Pålägget är det samma varje dag, men det varierar i brödväg. Det finns så mycket som jag uppskattar på detta jobb. Roliga arbetskamrater, trevlig stämning. Team-tänk och världens bästa teamledare. Och nu blev det klart när vi skulle få ledigt, eller jag, när dom stänger ner denna del av verksamheten. Och jag får be en bön  till a-kassan typ.

Nu har verkligen insekter mm kommit i gång. Sådan där stor geting ca 2,5 cm lång och burrsurrande genom huset. Såg den inte först utan hörde enbart ljudet av den. Det var ett helt konststycke att fånga in den i ett glas för att släppa ut. Humlorna surrar och har flyttat in i lillhuset. Dom är så beskedliga så dom får gärna bo där. Men dessa jättegetingar får hålla sig på avstånd. Dom e lika läskiga som vackra.

När jag ville bädda ner mig och se film i sängläge så ville kissen leka. Så jag lekte snällt ett tag, sen blev det filmkoll. Även om han inte gav sig så lätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *