Nytt jobb, plantering och gud vet vad

Detta inlägg innehåller annonsen från Granngården, Yves Rocher, Beijer Bygg, VetZoo

Annonserna för företagen som finns med i mina inlägg, är bara sådana företag som jag har egen erfarenhet av. Bra erfarenheter.  Så jag faktiskt vet vad jag pratar om. Kan va bra att veta

Ja, vad ska man säja. Tiden rusar iväg. Det var inte meningen att det skulle ta så här lång tid innan efter förra inlägget. Men jag har börjat på ett nytt jobb/projekt. Så nu är det mycket att sätta sig in i.  Får se hur länge jag blir där. Det är ingen fast anställning än så länge. Dom vet inte om tjänsterna skall bli det än. Tillverkningsindustri. Det beror väl på hur det fortlöper. Men jag fick arbetsbrallor, skor med stålhetta, t-tröjor och tjocktröja. Byxorna var som vanligt sju mil för långa. Spontanuppläggning första kvällen. Tråckla, för jag skulle kunna tvätta dom och se hur mycket det krymper. (har aldrig haft arbetskläder förutom när jag jobbade som vårdbiträde, fast då fick jag bara tunika och brallor/trikåer på sin höjd, absolut inte skor) Så är det första gången jag är helmunderad i arbetskläder från topp till tå. Samt så fick jag egen vattenflaska med namn på. Känns så himla lyxigt. Jo, egna hörselkåpor också och arbetsvantar om man vill använta det. Jag åker hemifrån i mina arbetskläder på morgonen och kommer hem i dom. Nöter inte mycket på egna kläder till vardags.  Urlyxigt tycker jag, vi får frukostmacka varje morgon. Finns kaffe, te och bubbelvatten och ibland frukt. Så jag klagar inte. Vad gör jag då här? Ja det kan man undra.

Urtrevliga arbetskamrater, Så det är en fröjd att gå till jobbet varje dag faktiskt. Nu skall jag bara få struktur och planering på plats på resten av livet som hamnade lite på kant när jag gick upp från deltid till heltid. Så det inte missas något eller att jag måste stressa som en knas för att hinna med både nytta och nöja på hygglig nivå. Så nu är det ännu viktigare med en strukturerad tillvaro för mitt huvud. Min kalender är mitt största vapen. Noga planering, där allt skrivs ned som skall göras, stort som smått. Och att alla lägger tillbaka sakerna där dom tog dom. Med tre killar i övre tonåren till vuxen är detta en utmaning.

Här kommer en annons

Yves, Rocher, gud vet hur länge jag varit kund där. Det är hyr många, många år som helst. Från den tiden jag inte ägde en dator och än mindre använde någon sådan. Jag är ju inte så ”sminkig” av mig. Men lite ditt och datt använder jag för att pigga upp tillvaron med. Och detta ett företag som jag gladerligen beställer ifrån. Att få hem ett paket från detta företag e rena rama julafton. (min mamma 80 år tycker samma sak kan jag avslöja) en produkt som jag använder och har använt länge, det är handkräm med arnica i, Den vill jag alltid ha hemma

https://track.adtraction.com/t/t?a=138068268&as=1477126216&t=2&tk=1

Förra veckan shoppingrunda var rätt bra med en hel del fynd. Inkluderad hela 2 superbra stoppa-mat-svinnlådor. Men denna veckas minirunda var sådär får man säga. Inga fyndlådor, och väldigt lite bra kortdatumvaror som jag ville ha. Men det mesta av allt jag köpte var i alla fall på extrapris. Och jag hittade i alla fall mjölk för 1 kr litern. Så det får väl betecknas som ett fynd. I övrigt var det väldans skralt. Var lit missnöjd. Fast jag skulle ju egentligen inte varit på shoppingrunda denna vecka. Men eftersom jag skulle hämta min sättpotatis och hade ett par andra ärenden så drog jag snabbt rundan i alla fall. Nästa vecka blir den riktiga rundan. Då skall jag testa kvälls-shopping. Morgon-shopping är bäst, eftermiddags-shopping rätt okej. Så nu återstår att utvärdera kvällsrunda med mitt upplägg med att starta rundan runt eller efter kl 17,00.

Förra veckans fyndlådor innehöll så mycket grönsaker att jag hade massa gott till mina lunchsallader och kommande veckas middagar. Äter mest olika sallader till lunch. Lättast. Då får jag mest ut av min lunchrast, samt så slipper jag slåss i ”microkön”. Och jag hinner med en liten promenad på lunchen. Alltid skönt med lite luft i huvudet.

Har hunnit med ytterligare en födelsedag i familjen. En fyllde 18 år och jättelycklig över det. I dagarna tog han också sin första tur med övningskörning i bil. Han sken mer än en sol efteråt, så nästan solen blev bländad. Dessa killar är födda till förare. Har det i blodet tror jag, precis som sin far. Födelsedagspresenten var också lyckad. Som den biltokiga grabb han är. Och kolla in grabbens tårtfat. Ja, han är i åldern som det inte finns någon botten i.

Här kommer en annons

Japp, nu ska det bli en beställning till Beijer Bygg igen. Vi ska bland annat fixa ett tak på ett av småhusen. En utskjutande del över verandan där. Som minst sagt gjort sitt. Vad det blir har vi inte riktigt bestämt. Men det blir Beijer vi beställer ifrån och hemleverans. Dom är så himla duktiga och kunniga. Och jag som inte har hundra koll, känner mig aldrig korkad när jag frågor om något. Det känns så himla skönt

https://track.adtraction.com/t/t?a=1127510938&as=1477126216&t=2&tk=1

Så var citronsaften avsilad och buteljerad. 3 flaskor blev det i 2 omgångar. Så sammanlagt blev det 6 st flaskor. Så rackans gott. Citron är alltid citron. Var tvungen att provsmaka direkt. För när jag gjort citronsaft så blåser det bara till så är den slut. Testade saften med bubblat vatten, det var ett lyckat grepp. Och det hela godtogs med glada leenden av alla. Som sagt alla gillar citron här extremt mycket.

Citronpaj blev det också. Jag tog det jag silade av från saften, men tog bort citronskalen, och lade i botten av ett pajskal. Sen vispade jag ihop grädde, citronsaft, grädde och socker och hällde över. In i ugnen i ca 30 på 175 grader. Pajen blev magisk. Serverad till lite glass. Så jäkla gott

Gjorde ju citronglass också, Det höll jag på att glömma. Eller snarare sorbet. Jag har ingen glassmaskin, så det var att ställa klockan, och var 30 minuter så tog jag ut byttan ur frysen och rörde om. När den var klar, så serverade jag den med smulpajsdeg (som jag gjorde i ugnen) och hemlagad chokladsås. Såååå gott. Tänk vad mycket jag kunde göra av dessa citroner som låg i fyndlådan som jag köpte. Galet lycklig

Har lagat hammock taket, som fick en repa i slutet av föregående säsong. Det är ett gammal mycket solblekt tak. Men jag vill att det skall hålla ihop ett tag till. Klippte en blomma i markisväv och sydde dit den på revan. Taket är syntet och tunt och var väldans statiskt. Får se om jag syr ett nytt av markis-spill till nästa år. Nu står tyg-utetaket på tur. Lite mer meckigt. Men skam den som ger sig. Kan jag spara pengar på att laga, då försöker jag göra det i första hand

Lagade en gaaaaammal klädsel till soffan i vardagsrummet. Det är en ljus klädsel som är fin till sommaren. Eftersom soffan används flitigt både när det tittas tv, spelas tv-spel eller när man arbetar vid datorn mm, så behöver det bytas titt som sätt och tvättas. Och överdraget slits rätt duktigt också.  Så det är samma här, klädslarna (4 st) lagas till nästan absurdum, för att det skall hålla lite till typ. VI känner inte för byta soffa just nu. Så den får hänga med ett tag till. Och så gräslig är den ju inte.

Nu skall potatisen ner i jorden snart. Räknar med att ha lyckat bräddat potatislandet till bra storlek, denna helg. Helst så mycket att det räcker till att så ringblommorna också. Tänkte så ringblommor i större omfattning så jag kan göra ringblomssalva till hösten. Var i går och hämtade sättpotatis, tidig och sen. Så den tidiga potatisen skall ner i krukor nu. Så kaaaanske jag kan få till tidig potatis, med en bön, till midsommar???? Kanske ett önsketänkande. Men värt ett försök, eller hur? Om inte annat så finns det egen färskpotatis till semestern om man tänker positivt.

Här kommer en annons

Sättpotatisen som jag nämnde ovan, beställde jag på Granngården på nätet och hämtade sen ut i butik. Så rackans smidigt, så himmel. Att sitta hemma och välja vad man vill ha. Klicka hem och välja leverans till t ex butik. Allt packat o klart. Snacka smidigt. Och väldigt trevligt bemötande. Kommer att beställa mer till min trädgård/odlingen i kommande vecka. Så detta kan jag varmt rekommendera.

https://track.adtraction.com/t/t?a=1080727984&as=1477126216&t=2&tk=1

Nu är tulpanerna i fullgång och blommar på framsidan, så underbart. Väl instaketat som sagt. Tänker inte servera buffé till rådjuren i år igen. En tulpan växer dock utanför. En av dem som djuren flyttade på, som jag missat att lägga tillbaka. Men en del sorters tulpaner saknas efter rådjurens framfart, så till hösten skall jag trycka ner några påsar till. Gillar när det sprakar av tulpaner i olika färger och former och mönster.

Här kommer en annons

Ja, här kommer lite reklam för detta företag VetZoo igen. Men detta är ett bra ställe att handla till sina älsklingar. Så smidigt utan att behöva släpa runt. Som jag, får det hemkört. Och då inte bara för att det är coronatider, utan annars med. Visst jag besöker fysiska butiker också ibland. Men slipper jag släpa, så klagar ju inte jag.

https://track.adtraction.com/t/t?a=1139817006&as=1477126216&t=2&tk=1

Någon tycker jag e urtrist. Bäst att lägga sig på dammsugarslangen, så man matte inte missa mig i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *