Mat, mat, bakning, groddning och sådd och en ny diskmaskin

Bra dagar, har fått mycket gjort. Och planerat och funderat en del framåt. Så allt skall löpa på. Mycket är ju inställt av aktiviteter och annat på obestämd tid i dessa orostider. Men desto viktigare att ha koll på vad man har hemma i värme, vatten, energi, mat och annat.  Som sagt, jag har koll på ca 3-5 veckor framåt. Så om något skulle hända. De e skönt att våren står för dörren, så att odlingar och modernatur kan ge en lite föda om det kniper. Jag går och väntar på ramslök och brännässlor.  

Gjorde något som jag inte gjort på länge, Rårakor med stekfläsk. Det var såååå länge sen. Älskar husmanskost. Även om den många gånger är i stabbigaste laget. Denna rätt kan man lätt få paltkoma av. Men va fan. Och det blev inte en smula kvar. Sen somnade jag nästan i soffan.

Gjorde en matlåda till min sambo. En pastasallad. Med egengjord vitlöks dressing till. Gjord på turkisk yoghurt, vitlökspulver, salt och svartpeppar. Stor karl, stor matlåda tänkte jag, hihi. Hmmmm svarade han. Vi var inte helt överens på den punkten. Ja, mätt blev han i alla fall. Fast han bad att inte få så stor matlåda nästa gång.  

Sådde kattgräs i en kruka och ärtskott i en annan. Så får vi båda, katten och jag, får vad vi vill ha. Tycker det e så kul och se när det börjar spira

Och lade alfaalfafrön och gröna linser i blöt för groddning. Gått och billigt vitamintillskott. Detta underbara fenomen. Groddning. Tänk så mycket gott man kan få fram för en billig peng, eller hur?

Köpte i somras en ljus/braständare som är uppladdningsbar. Helt underbar, bara man kommer ihåg att ladda den vill säga. Vilket kan ibland var lätt att glömma. En av mina absolut bästa investeringar. Ska nog köpa en till. Två är rätt bra att ha.

Kvällsaktivitet, gör små söta krukor av veckans reklambladen. Rena terapigöra. Skön sysselsättning. Ungdomarna undrade om jag hade tråkigt. Att kolla på Jurassic Park filmer och vika papperskrukor, kan man ha det bättre hahaha

Bakade lite frukostfrallor igen. Gott och nödvändigt. Lätt att göra. Gjorde på mjölk som passerat datum men luktade och smakade bra. Men schyyyyyyy. Säger man det högt får folk spader. Färre och färre smakar och luktar på produkterna, bara slänger. Ungarna har vant sig vid saker med röda lappar på i kylskåpet. Och mina mer eller mindre underliga projekt. Men som sagt, frallor blev det.

Det blev även ett gäng kardemummaskorpor. Dom blev lite mörka, hmmm glömde av ugnen ett tag, när alla trillade hem med buller och bång. Men smaken var det inget fel på. Alla gick och norpade av dom ljumna skorporna. Hela nävar åt gången.

Skulle i morse åkt och lämnat blod hade jag tänkt. Blodbussen stannar utanför min lägenhet, så det är ju behändigt. Sagt och gjort, åkte iväg. Ville vara först i kön, Som jag antog skulle vara utanför, till blodgivningen i dessa smittbara tider. Och nog var jag första alltid. En hel vecka i förväg.. Kom på när jag var ända framme, fel dag. Det är om en vecka den kommer. Jaja, sånt som händer. Men snopet. Men jag hämtade en massa påsar med gran-skott från min frys i alla fall och lite annat. Så lite fick jag ju uträttat. Jag hade samlat mer gran-skott på 2 år än jag trodde. Det blev stoooor burk och ändå blev det kvar för att föra en mindre burk med gran-skottssirap lite senare. Burken ställde jag i ett fönster där det brukar ara mycket sol. Sen är det bara att gå och skaka burken varje dag tills den är färdigsmällt o fin. Tar ca 14 dagar.

Gjorde pannbiff med lök, potatismos och gräddsås. Det är så jäklans gott. Stekskyn den pannbiffarna hällde jag till stora delar i gräddsåsen. Efter sista omgången pannbiffar, den stekskyn stekte jag löken i med lite extra smör. Så löken fick liksom bada. I pannbiffarna klämde jag ner smaksatt creme Fraiche med paprika. Samt matlagningsgrädde och lök samt stekt lök i. Så gott. Tog slut. Och då gjorde jag på 1 kg nötfärs.

Insjö in, insjö ut. För ett par dagar sen var det minst sagt insjö igeeen. Blöt om fötter-variant. Nu har det lyckligtvis torkat och fryst till. När det var som mest gick det bara att gå åt ett håll när man gick ut. Det andra hållet rekommenderades kanot haha. Nästan i alla fall. Och i sommar kommer det att vara knusetort.

Och ett par dagar senare haglade det. Stor variation i vädret må jag säga.

I dessa tider där varje nysning ses som ett hot. Har jag börjat med mitt lilla morgonte igen. Varmt vatten, ingefärsbitar, lite honung och pressad citron. Som jag blandar i min älskade tigermugg. Jag brukar låta det svalna något innan jag börjar sörpla i mig det. Helt vetenskapligt att det skulle hjälpa mot förkylning vet jag inte. Men någon verkan har det väl på någe vis. Och tron kan man ju som bekant komma långt på, eller hur?

Behöver jag säga att diskmaskinen har lagt av igen? Nä tänkte väl det. Handskar på. Jääämen. Alla lyser med sin frånvaro när det var dags för handdiskning. Men jag är rätt effektiv. Har ju en hel del rutin av diskning genom åren. Nu åker det gamla åbäket till tippen på måndag.

Hallelulia, nu har en diskmaskin inhandlats. Med besticklåda längst upp. Gud välsigne den. Tyst som attans. Den som gick sönder var på 43 decibel, och väldigt tyst, denna nya är på 40 decibel. Hörs inte.  Så nu gäller det att stryka medhårs så att den håller ett tag. Lääääääänge typ

Finns det något mer enerverande än att sitta och vänta på samtal som man inte riktigt vet om det skall komma. Men hoppas? Jag har sökt till ett underbart jobb som jag vill så gärna börja på. Nära hemifrån och allt. Skulle vara perfekt. Jag skulle kunna cykla dit under halva året. Vilket jag värdesätter enormt. Men som sagt, inget är som väntans tider. Har pratat med dem ett flertal gånger, men pga. Coronatider så har deras antagnings-process till intervjuer dragit ut på tiden. Även om jag ligger bra till, som jag har förstått, så var det ca 104 personer till som sökt samma tjänst liksom.

Glöm inte att tvätta händerna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *