Corona, matlagning och lite annat

Läskigt det här med coronaviruset. Det hela känns rätt overkligt. Jag är glad att jag bor på landet mest. Och jag undviker stora sammankomster osv. Och behöver för närvarande inte trängas på buss, tåg eller tunnelbana. Vilket jag är oerhört tacksam för. Men skall erkänna att varje gång någon nyser eller hostar reagerar jag tyvärr. Och jag planerar mina turer till mer nu. Och följer utvecklingen noga. När jag varit ute på min handlingsrunda, har jag haft tvätt-servetter samt handsprit i bilen. Så jag torkar av händerna efter varje butik. Och är noga med att inte peta mig i ansiktet där emellan.

Gjorde en liten shoppingrunda i fredags. Men tyvärr var jag lite sen på grund att skjutsande av tonåring. Och det märktes väldans mycket att jag inte tog tidig morgontid. Mycket mycket mer folk ute på vift. Och folk var lite mer stressade och lite hårdare luft kan man säja. Flera av vanliga stapelvaror var slut. Som till exempel jäst, havregryn och krossade tomater. Ja så handsprit naturligtvis. Folk var väldigt mycket ”ryck och slit” mentalitet. Så fynden var inte jätte denna runda. Men jag hittade i alla fall ekologisk mjölk för 7 kronor litern, korv för halva priset, grädde för en tredjedel av priset och lite annat. Men inte som mina vanliga rundor, så lite besviken är jag, ska jag erkänna. Men jag kunde byta gaspatron till soderstreamen för under en 20-lapp. Det var jag rätt nöjd med. Och när räknade på vad jag troligen tjänat på denna shoppingrunda som jag inte var jättenöjd med så blev det i alla fall 749 kr. Och det är ju rätt nöjd med

Haha, när jag åkte iväg för att skjutsa tonåringen och sen handla, lyckade jag med konststycket att låsa in en annan ungdom i huset. Tur att jag inte satte på larmet med. Snopet.  Ja, det gick inget nöd på honom, hade han velat gå ut så var det bara att hoppa ut genom ett fönster. Han var inte sur, utan såg rätt upplivad ut när jag kom tillbaka inför fenomenet. Han var hemma för förkylning och satt mest och spelade data-spel. När jag kom tillbaka hade strömmen precis gått i hela byn och närmaste orten. Var väl borta i ett par, tre timmar. På den tiden försvann vattnet också. Pumphuset i byn går på el liksom. De e lustigt vad sugen man blir på allt man inte kan göra i sådana situationer. Nu hade jag vatten i dunk på ut. Men jag hade ingen lust att dra igång spis med gaslåga eller vedspis för en kopp kaffe.

Var och firade min syster som precis som jag är rätt tokig i Jurassic Park.  Vi kan sitta och stirra i oändlighet på dessa filmer. Sagt och gjort. Jag köpte en T-rex och dekorerade med godis och choklad. Tyvärr så glömde jag ställa undan den hööööögt upp och icke nårlig för kissen när vi gick o lade oss. Så under natten drog han i ett av snörena och allt åkte i golvet. Så det var bara att göra om alltså. Sådant som händer. Slog in det i genomskinligt papper. Presenten föll i god jord kan jag meddela. Hon log. Hon är glad i choklad.

Förra helgen var jag på Kistamässan. Husbilar. Inte den stora som brukar va, en betydligt mindre mässa. Men trevlig. Myspys och inspiration. Inte för att vi skall byta ut gamla disel-doris som snart är skattefri, men man kan ju gå runt och drömma lite. En husbil som man kan använda även på vintern vore ju trevligt. Men än så länge får disel-doris hänga med.

Så var det dags att göra rent kissens favoritdyna igen. Han tappar inte mycke hår, mest tussvis. Men favoritdyna som han gnuggar runt på, fastnar det en del hår på. När man använder dammsugare och roll, sitter det ändå kvar. Så då tog jag till det gamla knepet, gummihandske. De är bara att dra med handsken mot ytan och korvar av hår bildas. Sen e det bara att dammsuga upp korvarna. Funkar klockrent

Hade tomater i frysen från min minimini odling från förra året. Tinade dom och blandade ner i en köttfärssås. Helt jäkla kanon. Vilken känsla av det är egenodlade.

När man inte hittar någon av dom stora hårklämmor. Vad gör man? Jo, tar man tar en pås-klämma. Modell större. Hittade en svart påsklämma. Funkar utmärkt. Och det roliga var att jag hade det på ett par kalas, och ingen märkte något. Haha. Det är svårt att få klämmor och hårnålar att sitta kvar i mitt hår. Jag har tunt, mjukt hår. Nästan allt i hårklämmorväg liksom glider ur håret. Det är svårt att hitta något som funkar. Nu har jag haft påsklämman vid fler tillfällen, och ingen har märkt något. Så nu har det blivit en kul grej kan väl säga.

Nu har dom första rabarberbladen sett dagens ljus. Så sköra och vackra. Blir lika lyrisk varje år. Det är så underbart. Början på någon nytt. Hoppas att dom kommer upp så pass att det räcker till en topping av pannacotta till Valborg. Det är mitt mål varje vår. Känns lite extra som om att våren är på g då

Tittade till min in-nätade rabatt utanför huset. Och nu har det kommit upp en del röda tulpaner. Väldigt vackra, om än med väldans korta skaft. Härligt röda. Lite lilarandiga blommor hade kommit upp också. Såg även att rosorna börjat vädra morgonluft. Bladknoppar börjar kunna skönjas. Om än små knoppar.  Så härligt när man göra dessa upptäckter. Blir varm inombords. Att glädjas åt det lilla. Än så länge har inte rådjuren kommit på iden att hoppa innanför staketet.

Dessa väntrum dess väntrum på allt inom sjukvård. Oftast tråkiga, och jag håller på att somna nästan varje gång. Men detta som jag var i här om dagen. Den var faktiskt lite mer piffad än genomsnittet. Färggranna tavlor, krukväxter, vet dock ej om dom var äkta. Det kan ju va svårt med äta pga allergi osv. Ur damm-synpunkt kanske de inte är okej. Men man blev liksom genast lite piggare av piffingen.

Var i min lägenhet och försökte styra upp rörigheten. Är just nu mest inne och vänder där. Tyvärr. Dagens städning var urtorkning av div skåp/lådor i köket. Slänga diverse skit. Och förbereda förberedandet av kommande flytten. Gisses vad sådant tar tid. Tar länge tid än man kan förställa sig. Men jäkla skönt när det är gjort. Dessutom hade en kran läck när jag kom. Så det var en liten innansjö på golvet i badrummet. Men vad den kom ifrån vet i fåglarna. För när jag torkat upp och fixat till kom det inte mer vatten. Får se hur det ser ut nästa gång jag kommer. Det är som det blir.

I julas gjorde jag snödroppar till granen av olika pärlor. Frostade och genomskinliga i olika storlekar, ihop med ståltråd. Meningen är att det skall se ut som istappar. Så rackans kul att pyssla med. Jag gjorde bara ett par, så långt pärlorna räckte. Ska nog göra fler vad det lider. När jag får tag av fler pärlor var det liter.

Menyn denna vecka, en vecka som gick i hundra åttio, blev bland annat köttfärssås & spagetti med rivna morötter till

Och även tacos

Grillade hamburgare med klyftpotatis med tre röror (äppel/curry, vitlök samt majonäs/gurka)

 2 av ungdomarna hade studiedag i veckan. Kvällen innan gjorde jag en stor kastrull med tomtegröt till dom att äta. Blev extra billig gröt, då jag hade köpt så mycket mjölk för billig peng. Gjorde lika dant i helgen som mellanmål . Gröt mättar bra. När jag växte upp avskydde jag gröt. Som vuxen tycker jag det är supergott. Märkligt så det kan bli.

Ha, denna diskmaskin, vad ska man säga. Rena följetången. Den la av igen, vet inte för inte vilken gång i ordningen. Denna gång hade den funkat i 1,5 vecka i alla fall. Så det blev handdiskning för mig igen. Men så, gud vet hur, så startade den igång på egen hand, utan att någon hade pillat på den. Helt plötsligt började den brumma och morra. Så nu funkar den igen utan någon handpåläggning. Det som troligen är problemet i maskinen, de något med utspolningen, en pump, som strular i slutet av diskprogrammet. Så jaja, nu får vi se hur länge det varar denna gång. Orkar inte bli upprörd. Det är bara en jäkla maskin. Och man kan diska förhand. Det är jag uppväxt med, och levt med i större delen av mitt vuxna liv

Fick tillbaka en jacka av min mamma. En företagsjacka som jag fick på slutet av 90-talet. När jag slutade fick jag behålla jackan. Men efter att ha gått ner väldans mycket i vikt. Var jackan som ett smärre tält på mig. Så mamma tog över den. Jackan är av väldans bra kvalité. Skaljacka. Nu använder hon inte jackan längre och jag har ”växt” i den kan man väl säga. Så jag fick tillbaka den. Men hon hade lyckats göra ett par, tre brännhål på den från sin vedspis. Så hon skickade med 3 st stryk-på-märken. Så här blev det. Så nu har jag en året-runt-jacka. Om vintern har jag en flisväst i. Resten av året utan flisväst. Känns som jag gjort ett underbart fynd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *