Lunch ute, härliga promenader, höstförvaring

Lördag, vacker vacker dag. Solsken med sval luft. Riktig vacker höstdag. Efter långfrukost blev det lite aktivitet på adressen, gräsklippning och trimmer som jag inte gjorde. Blev himla snyggt. Jag gjorde lite annat som städning inne som inte blivit gjort över en vecka. Men i dag fanns energin där till detta åtminstone. Torkade skåpdörrar, polerade spishällen, dammsög och torkade golv osv. Gud vad det luktade gott och fräscht. Kändes så skönt. Men måste nog erkänna att jag var lite trött sen.

Sen var det dags att klippa ner alla pelargonerna, vilket var en hel del. Ner i källaren för alla dess blomstren för vinterförvaring. Bra motionspass de där att trava upp och ner för den branta källartrappan. Kändes nästan barbariskt att klippa bort alla dessa vackra blommor. Känner alltid samma sak. Men dom tar ju för mycket kraft till vinterförvaringen. Klippte ner citronverbenan också,  salvian och citronverbenan fick flytta in från altanen till yttre hallen där pelargonernas stod förut. Så nu måste jag fundera på vart dom skall få sin vinterförvaringsplats. Dom vill ha ljust svalt, och är rätt skrymmande. Hmmmmmm. Har ingen bra ide just nu tyvärr

När jag var ute och plockade lite mera nypon fann jag en ros, som var på väg att blomma. Det var som sjutton. Lyste så fint i rosa mot väggen. Lite för sig undanskymd bakom dom större rosbuskarna. Det ett skott från den rosenbuske som blommade hysteriskt nästan hela sommaren.

Kvällens middag blev potatisbullar med bacon och överbliven falukorvsskivor från veckan. Potatisbullarna gjorde jag på potatismoset som var över här om dagen. Kompletterade med lite mer koks potatis. Rörde ihop det med salt peppar, vitlökskrydda, ägg samt riven grevé. Blev lite väl fet middag. Men men.

Kvällen avslutades med lite vin och ostbågar och mysigt tända ljus. Ja och handarbete förstås

Söndagen startade med molnigt med diverse solglimtar. Träden blir bara vackrare och vackrare. Började dagen med en förfrukost vid 6-tiden på egen hand framför datan. Sen efterjäste jag degen jag satte igår kväll samt bakade av morgonfrallorna. Ugnen var ju redan på så då bakade ett ”anslag” till tårtbotten. Men de va sjutton på vippen att det inte gick vägen. Hittade först inte potatismjölet. Till slut hittade så jag fick ihop med nöd och näppe min 1 dl som skulle va i receptet. Puhhhh. Jag brukar inte att missa att köpa hem i tid. Får väl skylla på min förkylning haha

Innan familjefrukosten hann jag faktiskt också att vispade i ordning vaniljkräm samt chokladpudding samt grädde. Så det är klart i förväg. (jag gillar ju att förbereda) Det skall bli tårtkalas i kväll. En av barnen har fyllt år. Men var inte hemma här då. Så på söndag kvällen är det kalasas. Tårtan dekoreras med fingers runt om samt maränger på toppen. Trodde att föremålet för firande skulle komma och hjälpa till med tårtan. Men chi fick jag

Dessa fina presenter med kort skal han få.

Tog en tur till närmaste stad i lite ärenden mitt på dagen, via en kyrka och hämtade en konfirmand. Köpte lite mera fläskben bl.a. Väl hemma bakade jag maränger till tårtan. Såg så många fantastiska färger på träden. Det är svårt att göra färgerna rättvisa på bild. Älskar höstfärgerna

En av örtkrukorna fick komma in och hängas upp i köket. Frågan e hur länge det dröjer tills någon huvudet i den? Det är bara jag som är kort. Om man undantar det, så blev det riktigt bra

Så var det måndag igen. Veckorna går så rakans snabbt. Detta var en solig, ruggig med härlig måndagsväder. Åkte till Skillebyholm och åt lunch med en släkting. Vegetarisk/vegansk sop-lunch med små röror och minipizzabitar samt bröd till. När jag stod och väntade på mitt sällskap om en liten söt lurvig larv krypande för att korsa vägen. Jäklar vilken fart den hade.

Efter lunchen tog vi en promenad i örtagård och sen ner mot vattnet. Så magiskt vacker. Så härligt. Tyvärr var inte butiken öppen. Lite av en besvikelse. Prickade in fel dag helt enkelt.

På vägen hem fick jag en impuls att åka in på en gammal väg till min favoritskog. Hittade kanske en handfull svamp. Fast det var inte direkt därför jag vill plötsligt gå ut i skogen. Vi hade ett fint med lite väl matnyttigt samtal. Det var en del som snurrade i huvudet av diverse. Känner alltid att jag får ro i själen ute i skogen. Kunde ha sprungit ihop med skogens konung. Tacksam för att jag slapp. Men en stig jag först gick upp i skogen på, som jag sen gick tillbaka på. Under den tiden hade Helge lagt visitkort där. Då tog jag långa benet ut till åkern och gick via den tillbaka.

Väl hemma kokade jag fläskbenen. Dom fick koka några timmar så att köttet i princip ”rinner” av benen. Kokade med purjolök, pepparkorn, lagerblad och morots slantar.

Resten av eftermiddag kväll blev det mest hantverkstillverkning framför tv samt data/pappersjobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *