Medeltidsdagar, sömnad och strömlöst

Så, då har 3 av fem dörrar fått sin mörkblåa färg. Riktigt nöjd, om jag får säga det själv. Även om svetten rann i floder och jag bitvis fick hålla en pensel med ena handen och en elektrisk flugsmälla i den andra. Vid ett av småhusen som inte fått sin fuskgetingbo uppmonterat än, surrade det rätt friskt med getingar. Flugsmällan ser ut som ett racket. Så det såg nog lite tokroligt ut, när jag bitvis fick backa och slå i luften hit och dit Men det gick. Målade lite vindskivor och spröjsat med. Det tog ett par dagar. Dom dörrarna som är kvar är det mera förberedelse på, innan slutfärgen skall på. Då behöver man vara 2 som hjälps åt. 

Då är man snart klar med  väst med luva samt en axlarvärmare. Bara lite kardborrband  och hakar samt dekorknappar kvar att sy fast. Jag har inte bestämt mig för vilket utseende och storlek på hakar och knappar. Vet inte hur många jag testat men inte varit nöjd. Västen är öppningsbar både fram och i sidorna. Måste snabba på, så jag kan börja använda plaggen

Gisses vilken natt vi hade här. Det åskade i stort sett från kl 19 till kl 3 på morgonen. Med mycket blixtrar. Elen försvann i huset. Snacka om svart det blir så där mitt i natten. Det känns extra svart när man är ensam hemma tycker jag. Och det regnade så jag nästan trodde att syndafloden var på gång. Men det kom bara 18 mm. En väninna hade fått 27 mm några mil bort. Tyckte att mörkret blev lite påtagligt, så vid midnatt tassade jag ut till husbilen och stängde in mig där. Skall erkänna att jag är rätt mörkrädd. Så jag fick uppbåda all kraft för att förflytta mig dit ut. Sen låg jag där och lyssnade på smattrande regn mot takluckor och såg himlen lysa upp av alla blixtar. Lyssna på knallarna från åskan. Måste medge att det var rätt effektfullt. Hade med mig plattan ut. Tog efter ett tag fram en podd att lyssna på. Det blev ”Edward Bloms Smörgåsbord”. För att fördriva tiden.  Det blev inte mycket sömn denna natt kan jag lova. Ett par tre timmar kanske. På morgonen var det ett slags speciellt lugn i trädgården. För att inte tala om blött. Hela gräsmattan plaskade. Men majsplantorna och potatisen såg glad ut.

Så då var det dags att gå igenom vad jag skall ha på mig på medeltidsdagarna i Söderköping. Jag har tyvärr inte hunnit sy något nytt, så det får bli någon i skåpmatväg. En enkel särk med överliggande förklädesdel. Eventuellt sy en bag att slänga på axeln. Skall bo på en camping från i morgon till söndag med husbil Sen var det bara att hoppas på bra väder. Eller åtminstone uppehåll.  Så på torsdagen var det hel städning av husbilen. Ut med dammsugaren, torka alla ytor, byta handdukar och fylla på med grundsaker som tvål, toapapper mm. På fredags förmiddag och lite till gick åt att veckohandla och pappa husbilen med allt som skulle med. Allt enligt kom-i-håg-lista som alltid. Så inget skulle missas. Så framåt sen eftermiddag bar det av. Incheckning skulle ske mellan 14-21. Och vi hann. Vi hade lyckas boka en helt underbar plats på Skeppsdockans Camping i Söderköping. Så vi hade utsikt över kanalen en bit. Kvällen kröntes av grillning., marinerad fläskytterfile med eget aromsmör och färdiga Rösti. Röstin jag stekte på i stekpannan medans köttet låg på grillen. Tänk att kunna sitta ute och äta i t-tröja vid 21-tiden, och se solnedgången som speglades i vattnet. Aaaaa säger jag bara. Så vackert. När det mörknat gick vi in i husbilen och såg lite tv och knaprade snacks innan det var dax att knyta sig.

Vaknade upp på lördagen till strålande solsken och värme. Som bitvis var väldigt kvav. Efter en underbar frukost, klädde jag upp mig i mina medeltidskläder. Smyckade mig med mina bubblor och pärlor, skärp och väskor. Samt en tidsenlig liten korg. Tyvärr har jag inga tidsenliga dojor än. Men jobbar på saken. Det fick bli neutrala sandaler i brist på annat. Men valde att skippa huvudbonaden. Det skulle bli alldeles för varmt konstaterade jag.  Jag hade tagit med mig alla tre mössorna för säkerhets skull, om vädret skulle så tillåta. Tänkte även egentligen ha cape. Den tog jag på mig på väg till bilen. Även den blev för varm. Eftersom vi blev hämtade av några goda kamrater med bil, så jag kunde lägga den där.

Dessa medeltidsdagar, Söderköpings  gästabud, är alltid lika härliga. Jag får så himla mycket energi av att bevista detta evenemang. Härlig musik, olika utskänkning, uppklädda människor, försäljningar av olika slag. Uppvisningar mm. Jag får så många idéer och så mycket inspiration. Många härliga samtal, En av mina huvudbonader köpte på denna marknad förra året. Det infinner sig alltid ett obestridligt lugn i kroppen när jag vandrar runt på sådana här evenemang. En slags frid kan man säga. Allt känns ås otvunget och enkelt. Basic på något vis. Handlade inte så mycket i år. Ett dekorband till min cape, lintråd. Och så handlade vi några roliga ostar. Den ena var citron och lakrits, och var alldeles svart.  Och den andra var tomat och pesto och var röd. Ja, det fanns många att välja på.  VI gjorde en liten av stickare och gick o åt lite asiatisk mat.

Ett ställe som jag alltid besöker är ju Korps. Det var där jag köpte tråd och dekorband. Dom har ju så mycket läckert. Och är alltid lika trevliga att prata med. Kunniga. Går en runda, nyper i tygerna, drömmer och får en massa nya idéer. Tog ett par vänder dit. Kunde inte låta bli.

På lördagskvällen satt vi ute på campingen  till straxt 8 med goda vänner. Satt bara och njöt i fulla drag. Sen tog vi en promenad längs kanalen emedan mörkret föll, så ljuvligt så härligt, Det var mörkt helt och hållet när vi vände tillbaka. Allt var så underbart. Stilla och härligt. Denna camping är så mysig och härlig. Det är andra året vi bor där. Och har bara gott att säja. Alltid lika trevliga och glada.  Dit kommer vi att komma tillbaka till igen, utan tvekan är det så. Men det är märkligt vad folk tittar när man kommer i andra kläder från en annan tid. Blev fotograferad. Undra varför. Nästa medeltidstripp blir i början av december. Längtar redan dit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *