Fjärilshus, mat o trädgård

Det blev en liten tripp till Fjärilshuset i Haga här om dagen. Regnet hängde i luften. Oskar dundrade på av stånd trots att solen disade sig igenom. Men när vi var där inne på Fjärilshuset brakade det loss ordentligt med regn och åska. Man hörde ända in hur det regnade hårt och mycket och dundrande. De regnade in här och var också där inne. Men det gjorde inget, de var ju ändå så tropiskt och fuktigt som de var innan där inne. Blev lite som ett komplement. Såg en och annan fjäril, grodor, minivaktel, hajar och en massa andra fiskar som jag glömt namnet på. Det var i stora hela jätte fuktigt där inne. Till slut rann det om mig. Men som sagt trevligt och rogivande att trava runt där.  Många härliga gröna färger. Såg både Nemo och Doris. hihi. När vi kom ut hade regnet slutat med man hörde åskan på av stånd. Satte oss på parksoffa med bord i parken och fikade lite med utsikt övergräsmattor och lite vatten på avstånd. På vägen hem var vi en tripp till en billighetsbutik. Jag var på jakt efter små glasburkar. Men hittade inte vad jag sökte. Bara att söka vidare.

En alltid påfylld vedkorg är alltid trevligt, eller hur? När denna korg är fylld är den enormt tung. Brukar mecka in den på egen hand med lite envishet. Men nu fick jag hjälp av en av grabbarna. Tycker faktiskt att en välfylld vedkorg är vackert. Vet inte varför, bara tycker det.

Igår blev det lasangette  till middag med rivna morötter till. Det är ju nästan som lasagne. Jag lägger pasta fjärilar i en gratängform och häller över mjölk över så dom får simma. Gör sen en köttfärsröra bestående av lök, köttfärs, krossade tomater, köttbuljong, paprikakrydda, pressad vitlök, svartpeppar, salt. Samt basilika och oregano. Häller över denna röran på pasta fjärilar. Rör om så allt blandas rejält. Strör riven ost över. Gott gott gott. Till efterrätt blev den chokladpudding.

En morgon så överraskade jag familjen med stekt ägg till frukost. Jag är för det mesta uppe tidigt och först av allt och alla. Min stund på jorden. Så då blev det stekta ägg.

 Ikväll blev det grillade hamburgare med pom strips.  Det sistnämnda tycker jag är sådär. Känns lite flottig. Men hemgjorda hamburgare som man grillar ute är jättegott tycker jag. Jag försteker alltid hamburgarna som vi skall gilla lite i ugnen. Så gott. Till kvällskaffet blev det lite chokladbollar. Enkelt att slänga ihop och alltid lika gott. Denna gång rullade jag dem i kokos. Ibland blir det pärlsocker.

Det har också blivit en tripp till Smultronstället igen. Jodå. Det regnade som sjutton den dagen. Så det var igen kö att tala om. Vårt lilla gäng sammanstrålade med ett par kompisar. Så vi 7 st trampade in och fick sitta inne. Gud vad svårt det var att välja vad man skulle äta. Det blev lite ”app plapp sa att du slapp” Men kom till sist fram till en slags teaterglass. Karneval. Magisk god.  Den bestod av  vanilj, hasselnöt, dansk nougatglass, varm fudge. Toppad med grädde och en mums-mums. Och en förtjusande teatermask.

Har planterat om diverse prästkragar, en daggkåpa samt en lupin. Som dykt upp här och där i trädgården efter div markändringar. (som långt ifrån är klart)Travade runt och grävde upp och flyttade dom till nedre delen av trädgården. Så dom inte skall falla offer för gräsklipparen i ett obevakat ögonblick. Det är bara jag som har koll på dessa blommor. Vissa delar av trädgården får ingen annan än jag klippa. Litar inte på att växter ”bara försvinner” så att säga. Så det blir ”hit men inte längre”

Nu nu nu, kanske är majskolvar är på gång? Majsplantorna är inte höga. Men det börjar se ut som något i majskolv väg. Så nu måste jag kolla ordentligt varje dag. Äntligen har jag alla fall kupat potatisen lite.  Plantorna är inte stora. Så det skall bli intressant om det blir någon potatis. Försöker pyssla om dom så mycket som möjligt.

Har hittat ett nytt recept på nätet på frukostbröd. Med 200 g smör. Har bakat det 2 gånger nu. Riktigt gott och saftigt. Tänk vad man kan hitta på nätet.

Jag avslutade en del av kvällen att sitta under våran egen stjärnhimmel ovan den yttre verandan. Satt där tills det mörknat helt och myggen blev för j……..Och jag frös om fötterna. Innan jag satte mig, hade jag gått runt barfota i hela trädgården. Få känna naturen, gräset under mina bara fötter och samla energi, känsla och minnesbilder till det blir vinter. Så varje gång jag i vinter får en längtan till sommaren ska jag ta fram denna känsla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *