Museúm, tyg och nöjen

Nu blommar såpnejlikan för fullt. Vacker i all sin spretighet, i babyrosa färg. Och doftar ljuvligt. Den är lite bångstyrig. Men det får den gärna va för mig, när den e så vacker. Har läst att man använde denna växt förr till att tillverka någon slags schampo. Tänkte forska vidare i det för tillfälle. Kan va kul. Och nu äntligen, äntligen har 2 stora blommor slagit ut på Squash plantorna. Så solgula och fina. Hoppas nu bara att det blir några fina squash också. Väntar med spänning. Blåbären levererar med ca 20-30 st per dag just nu. Trevligt tycker jag

Var en tur till Borås och besökte Borås Textil muséum. Kan varmt rekommendera detta. Jag som älskar textil tyckte det var ljuvligt. Så många ”tygminnen” som dök upp i huvudet. Mönster som jag kände igen från uppväxt mm. Samt så var det film som visade lite textiltillverknings historia. Det fanns gamla maskiner för olika tillverkningar. Så intressant.  En hel del teaterdräkter från olika uppsättningar. Och så fanns det mycket annat att se. Samt en lite shop också, som alltid är kul  att flanera runt i.

På väg ner till Borås blev det en liten avstickare till polkagrisarna igen…… gott gott gott suck

I samma byggnad som Textilmuseet fanns även annat kul. Vi var in på ett ställe som hette Navet. Lite granna som Tom Tits i Södertälje, men lite mindre form. Kul besök även för en vuxen. Olika testgrejor som man får testa.  Dom hade bl.a. en mekano-utställning längst upp. Det var länge sen jag såg sånt.  Och det var en och samma människa som skänkt och byggt allt. Vilket piller och tålamod

Inget besök i Borås utan ett besök i min favoritbutik Furulunds Tyger. Ett litet himmelrike på jorden för mig. Älskar tygbutiker. Förr fanns Furulund som postorderkatalog också. Och jag var en stor stamkund på den tiden. Köpte det mesta därifrån.  Bara att flanera runt och insupa alla intryck av tygerna ger energi.  Handlade jag något? Jo, det blev ett blixtlås till en äldre jacka vars blixtlås hade gått sönder. Samt ett byxtyg och flistyger, 2 st, med Nalle Puh mönster. Från reahyllan denna gång. Dom har så otroligt mycket av allt. Blir rent ut av salig.

Det blev även en liten tur till Söderköping, kära fina Söderköping. Underbar stad. Vi åkte ned cabbat. Härligt att få känna sommarens dofter. Det var tänkt att äta glass på serveringen på Smultronstället. Men det var väl cirka 20-30 meter kö. Så vi skippade tanken att gå in där. Så vi handlade var sin ”Big Boss” på hörnet istället. (som bestod av rånstrut med 2 kulor, mjukglass, sylt och grädde)Vi hade tur. Det var bara ett sällskap före oss. När vi handlat och satt i skuggan. Byggde det på en kö där med. Som kanske var uppe i runt 5-10 meter innan vi gick vidare. Efter att ha vandrat runt och beundrat hus och annat som en slussning t ex, åkte vi till Korps butik. En favoritbutik. Blir lycklig. Skickar ofta efter av dem. Det är också ett ställe som gör mig smått salig.

Så, då har jag fått ihop några pads av lingarn. Dessa kan man, när man inte kan använda dem mer, kompostera, det tycker jag är helt underbart. Mindre på sopberget. Även om det kan tyckas är en liten sak, så måste man ändå börja någonstans. Och många bäckar små osv. Har lekt på fri hand i virkningen.

Virkade även några pads i ett garn av bomull/kapok. Dock ej komposterbara. Men jag spar ändå väldigt många engångs pads i alla fall. Sen är det så himla roligt att göra dessa. Ännu en perfekt sysselsättning i som bisittare och kartläsare i husbilen.  Jag tittar ut och fingrarna jobbar på egen hand. I detta material har jag än så länge bara gjort i 2 färger. Det kan nog bli några i fler färger så småningom.

Gjorde ett par disktrasor i lingarnet, så även dom är komposterbara.  Kan man spara på miljön är ju det jättebra. Jag är barnsligt förtjust i naturmaterial, så detta passa mig perfekt.

Tänk att en rosenbuske fortfarande levererar. Helt otroligt. Blommat som sjutton hela sommaren. Lite mindre med blommor nu, men än då. Är den inte vacker så att säga?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *